Przygotowałam pudełka na jutro do pracy i poinformowałam męża, że znowu będzie wegański lunch. Mąż stwierdził: "ok, jakoś przeżyję kolejny dzień bez mięsa" ;) Zapomniałam jednak wspomnieć, że przesadziłam z płatkami chilli ;)
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana - 1 szklanka
Olej rzepakowy - 3 łyżki
1 duża cukinia
2 czerwone papryki
1 duża czerwona cebula
Czosnek - 3 ząbki
Papryka słodka, płatki chilli, papryka ostra, pieprz i sól - do smaku
Czerwona fasolka w puszce
WYKONANIE:
1. Ugotowałam kaszę jaglaną (w 2 szklankach wody, z odrobiną soli, po wcześniejszym wypłukaniu i przelaniu wrzątkiem).
2. Cukinię, paprykę i cebulę pokroiłam w drobną kostkę.
3. Olej wlałam na patelnię typu wok i wrzuciłam wszystkie warzywa (razem z przyprawami) poddusiłam kilka minut, aż wszystko się ładnie zeszkliło i zmiękło.
4. Dorzuciłam fasolkę czerwoną, wszystko razem chwilę ponownie poddusiłam.
5. Ugotowaną kaszę dorzuciłam do warzyw i wymieszałam.
Wyszła z tego bardzo fajna sałatka, która smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Wyszła z tego bardzo fajna sałatka, która smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz